2015. január 11., vasárnap

Hogyan legyek kreatív? #2

Sziasztok!

Az előző posztban átvettük, mitől kreatív valaki, és elkezdtük ébresztgetni a kreatív izmainkat vizualitáson keresztül. 

Viszont a legjobb tippek most jönnek, jól figyeljetek!

Ha nem akarsz rajzolni, színezni, mint egy kisgyerek, semmi baj! Változtass! Hogy mit? Sminket, frizurát, öltözéket. Ha eddig a barna különböző árnyalatait szeretted magadon, próbáld ki ugyanazokat a ruháidat, csak tegyél hozzá pl. zöldet. Vagy ezüstöt. Sötétkéket. Sötét aranyat. Mustársárgát. Meglátod, egész más lesz az arcod, a kisugárzásod tőle. Elég csak egy új sál. Hozok két példát barna szetthez. Ugye milyen más ugyanaz a kabát- sál- csizma?

Barna szett zölddelBarna szett sárgával

Sminkben is ugyanezt tudom tanácsolni. Ha eddig csak fekete színnel keretezted a szemed, próbálj ki helyette sötétszürkét vagy sötétkéket. Amikor úgy 17 évesen elkezdtem rendszeresen sminkelni, hamar rájöttem, hogy az én arcomhoz nem passzol a fekete. Öregít, túl soknak éreztem. Persze, kellett valami, amivel kontúrozom a szemem, amivel kiemelem, formálom, de másik színre vágytam. És akkor bejött a grafit szürke szemceruza. Majdnem fekete, kontúroz, viszont nem öregít! Teljesen jó volt. Ha érdekel néhány tipp, és még nem olvastad, szívből ajánlom Via cikksorozatát a sminkelésről: itt érheted el. Vagy böngészhetsz beauty blogokat, Dunát lehetne velük rekeszteni, de azért adok tippeket, merre indulj: NegiluyKrémmánia.

Frizura?  Nem, nem azt mondom, hogy azonnal vágasd le a gyönyörű hosszú tincseidet, amit sok évig növesztettél. Csak próbáld meg máshol elválasztani kezdésként. Vagy csak fésüld hátra, ha azt nem szoktad. Nem áll mindenkinek jól ugyanaz a lenyalt, hosszú frufru. Sem a szigorúan középen elválasztott haj. (Arról nem is beszélve, hogy a fejbőr is pihen, ha változatosan hordod néha a frizurád.)
Inspirációt Kayley- től szoktam meríteni. Teljesen hordható frizurákat állít össze (azért vannak alkalmiak is). Sajnos a fejformánk és a hajtípusunk nem egyezik, de ötletet tényleg kapok tőle.

Legközelebb már nem csak a látható dolgokkal foglalkozunk. Várlak akkor is Titeket!

xoxo
Dorka

+1 tipp: Nem saját találmány a következő gyakorlat, viszont tényleg segít a kreativitásod feltérképezésében/nyitogatásában: rajzolj le 10 db kb. 20 forintos nagyságú kört egy üres papírra. Próbáld meg mindegyiket átformálni valami mássá. Nekünk annak idején kb. negyed óránk volt erre a feladatra. Ha akarod, állíts be időzítőt, ha nem akarsz, nem kell. Nem adok "mankót", mi mindent lehet kihozni belőle. De szívesen fogadom kommentben/ levélben, mire jutottatok vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése