2014. március 29., szombat

Szombati szépségtippek #03 - Olajozz!

Sziasztok!

Gondoltam, írok egy bejegyzést a bőrápoló olajokról. Elkezdtem hozzá az anyaggyűjtést, és rögtön belefutottam ebbe a cikkbe: http://www.femina.hu/szepseg/szepito_olajok . :) 
Nem kívánok ehhez bármit hozzátenni, minden benne van. Ha mégis akarnátok másodvéleményt, itt nézzetek körül! 
Jómagam a ricinusolajat használom. Hogy a körmömmel hosszú távon mit tesz, az majd kiderül idővel Viszont a köröm körül a bőr gyönyörű lett már 2 "kezelés" után! Azért írom a kezelést így, mert az, hogy esténként 1 perc alatt bekenem kb. 3 csepp olajjal a körmeimet, nálam nem Kezelés. Alig tér el egy kézkrémezéstől. Bármilyen más olajat is használhattok, olíva- és a  mandulaolaj a legnépszerűbbek. Nem feltétlenül kell argánolaj, csak azért, mert most az a menő. Olyat válasszatok, aminek kellemes az illata (mert sokat fogjátok szagolni, ha minden terv szerint megy), nem terheli meg a pénztárcátokat, és nem vagytok rá allergiásak. Ezen felül nem árt, ha olyan helyen tudjátok tárolni, ahol nem megy tönkre idő előtt (ennek mindig nézzetek utána).
Tipp: ha mással nem is, de a kézkrémetekkel a körömágyat is kenjétek be, majd masszírozzátok be, sokat segít. Nem szárad ki, rugalmas marad, így az is nehezebben szakad be. Plusz az okosok azt mondják, hogy ha rendszeresen masszírozzuk a köröm körül a bőrt, azzal stimuláljuk a körmöt is, ezért az gyorsabban nő és erősebb lesz! Juhé! :)

A ricinusolajat szívből ajánlom több okból is: könnyen beszerezhető (bármelyik patikában keresed, van), olcsó (1 decit vettem úgy 200 forintért), szagtalan, és ami a fő: szuper! Erősít, táplál, segíti a regenerálódást, a bőr megújulását. Ha a hajas fejbőrre kenitek, egy idő után látjátok, hogy megjelennek a babahajak. Hasonló a hatása túlszedett szemöldökön is, szempillán is. 
Még egy trükköm van: hetente egyszer radírozós tusolást végzek, majd a még nedves bőrön kis mennyiségű babaolajat kenek szét, és csak utána törölközöm meg. A bőröm így pihe- puha lesz.  

Remélem, kipróbáltok ezekből valamit!

Tartsatok velem legközelebb is!

xoxo
Dorka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése